black rectangle
Ismét sikeres kísérleti repülést hajtott végre a MouldTech Systems saját fejlesztésű drónja

A singlecopter rendszerű tanulmány drón a repülésmeteorológia és klíma-analitika jövőjében játszik kulcsszerepet.

2022.01.19.


A singlecopter rendszerű tanulmány drón a repülésmeteorológia és klíma-analitika jövőjében játszhat kulcsszerepet.

A MouldTech Systems által vezényelt innovatív projekt keretében két, alapvetően eltérő koncepció mentén tervezett és épített meteorológiai mérésekre alkalmas kísérleti drón koncepciója öltött formát: egy hagyományos, “quadrotor” elrendezésű, valamint egy úgynevezett “singlecopter” rendszerben épített tanulmány drón.

A quadrotor nemrég nagy sikerrel tette tiszteletköreit az I. MyDroneMet Repülésmeteorológiai Konferencia résztvevői előtt a ZalaZone járműipari tesztpálya légterében.

A MouldTech Systems „singlecopter” rendszerű tanulmány drónja felszállás előtt

Az elmúlt héten ugyanakkor a “singlecopter” tanulmány drón is a levegőbe emelkedett, ezúttal a zalaegerszegi repülőtéren, ahol néhány perces kísérleti utat tett, mely során az alacsony magasságon történő stabil repülését és manőverezési képességét vizsgálták a cég szakemberei.

A tanulmány drón a motorok, a forgószárnyak, az akkumulátor és a vezérlő elektronika kivételével teljes egészében a MouldTech Systems 3D nyomtató farmjában készült és az összeszerelésről is a vállalat technikusai gondoskodtak.

Ez a kísérleti fejlesztés – mely a KTI_KVIG_7- 2_2021, Speciális drón rendszeren alapuló komplex jármű-meteorológiai támogatás kidolgozása az autonóm közlekedés számára” c. projekt keretében jött létre – jelentősen hozzájárul a MouldTech Systems drón technológiai kompetenciáinak szélesítéséhez és fejlődéséhez.

black rectangle

Aktuális

𝘅
ÉRDEKLŐDÖM🇬🇧 ENGLISH
Szechenyi2020