black rectangle
Megkapta a típusminősítést a WohnderJet Agro H20

A WohnderDrone vezető "lean farming" permetezőrendszere az első, forgalomba hozatalra engedélyezett permetező drón Magyarországon.

2022.07.11.


A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Laborközpontja az intézmény keretein belül jelenleg öt akkreditált laboratóriummal működik, melyek az egyetem mellett a külső, piaci megrendelők számára nyújtanak mintavételi és laboratóriumi szolgáltatásokat.

A törvények értelmében, július elsejétől az 5 dm3-nél nagyobb névleges térfogatú tartállyal rendelkező, ipari növényvédelmi gépeket kötelező típusminősítési eljárás alá vonni – Magyarországon a növényvédelmi gépek kizárólag a MATE által lefolytatott típusminősítési eljárás után hozhatók kereskedelmi forgalomba.

Az egyetem laboratóriuma a szigorú követelményrendszer alapján ellenőrzi és típusminősítéssel igazolja, hogy csak a legmagasabb minőségű agrotechnikai termékek gyártói léphetnek piacra hazánkban.

Az ország növényvédelme szempontjából óriási hír, hogy a MATE mérnökei a 2022. június 29-én kiadott Forgalomba Hozatalra Engedélyezett Növényvédelmi Gépek Jegyzéke alapján hét permetező drónt engedélyeztek, melyek közül a WohnderJet Agro H20 elsőként, mint az egyetlen magyar-európai “lean farming” permetező rendszer kapta meg a típusminősítést.

black rectangle

Aktuális

𝘅
ÉRDEKLŐDÖM🇬🇧 ENGLISH
Szechenyi2020